Uluslararası Göç Örgütü: Dünya genelinde 280 milyon göçmen bulunuyor

9 views
2 mins read
9 views
2 mins read

7 May 2024

Nupel.Tv

🔴 Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü, dünya genelinde 281 milyon uluslararası göçmen olduğunu, yerinden edilenlerin sayısının 117 milyona ulaştığını bildirdi.

IOM tarafından rekor sayıda yerinden edilmiş kişi ve düzensiz göçmen sayısındaki büyük artış dahil küresel göç yapısındaki önemli değişiklikleri ortaya koyan “2024 Dünya Göç Raporu” yayımlandı.

Raporda, uluslararası göçün insani gelişme ve ekonomik büyümenin itici gücü olmaya devam ettiği, bu alandaki uluslararası bağışların 2000’den 2022’ye kadar yüzde 650’den fazla artarak 128 milyar dolardan 831 milyar dolara yükseldiği kaydedildi.

Birçok analistin bağışların Kovid-19 salgını nedeniyle önemli ölçüde azalacağı yönündeki tahminlerine rağmen bu alandaki artışın devam ettiği belirtildi.

Raporda, 831 milyar dolarlık bağışın 647 milyar dolarının düşük ve orta gelirli ülkelere gönderildiği belirtilerek, bağışların bu ülkelerin gayrisafi yurt içi hasılasının önemli bir bölümünü oluşturabileceği ifade edildi. Bağışların, bu ülkelerdeki doğrudan yabancı yatırımı aştığı aktarıldı.